Gratis verzending vanaf 25 euro, eenvoudig retourneren en 14 dagen bedenktijd.


William Crimsworth

The Professor

Charlotte Brontë
William Crimsworth vertrekt vanuit Engeland naar Brussel
om daar fortuin te maken. Hier wordt hij al snel verliefd op Frances, een gepassioneerde onderwijzeres. William wordt op zijn beurt hardnekkig achtervolgd door mademoiselle Reuter. Het verhaal voor William Crimsworth, in 1857 gepubliceerd als The Professor, is sterk gebaseerd op Brontë’s eigen ervaringen...


William Crimsworth vertrekt vanuit Engeland naar Brussel
om daar fortuin te maken. Hier wordt hij al snel verliefd op Frances, een gepassioneerde onderwijzeres. William wordt op zijn beurt hardnekkig achtervolgd door mademoiselle Reuter. Het verhaal voor William Crimsworth, in 1857 gepubliceerd als The Professor, is sterk gebaseerd op Brontë’s eigen ervaringen toen ze een onafhankelijk bestaan probeerde op te bouwen als lerares in Brussel. Met scherp inzicht in de maatschappij en het onderwijs portretteert ze in William Crimsworth een ongeloof­lijke liefdesgeschiedenis.


Charlotte Brontë (1816-1855) was evenals haar zussen Emily en Anne een gevierde Engelse schrijfster. Naast romans schreef ze samen met haar zussen poëzie, die vaak onder haar pseudoniem Currer Bell ver­scheen. Ze was korte tijd gouvernante en wilde een privéschool opzet­ten met haar zus. Veel van haar ervaringen zijn terug te vinden in haar boeken. Zo wees ze, evenals haar romanfiguren, verschillende huwe­lijkskandidaten af tot ze ten slotte in 1845 trouwde. Charlotte Brontë schreef het wereldberoemde Jane Eyre (1847) welke succesvol werd verfilmd, en Shirley (1849) en Villette (1853).


ISBN: 9789463870207
Druk:
Pagina's: 0
Bindwijze:
Publicatiedatum: 0000-00-00 00:00:00
Taal:
Size: 0 x 0
€ 19,90 ()
Levertijd: direct leverbaar
Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis!

Het boek is toegevoegd aan uw winkelwagentje.

William Crimsworth
of Naar kassa

Betrouwbare service!


  • Retourneren is gratis.
  • 14 dagen bedenktijd.
  • Voor 18:00 besteld, morgen in huis.
  • Betaal zoals jij wilt.
  • Snelle bezorging.

Deel dit product!