Gratis verzending vanaf 25 euro, eenvoudig retourneren en 14 dagen bedenktijd.


Vissen in de taal

Frans Collignon
Wat is er toch zo dubbelzinnig aan het vissen als vrijetijdsbesteding, zeker als je tuk hebt? En klopt het dat schoolbezoek van oudsher hoger is gewaardeerd dan het vangen van vis? De antwoorden liggen in de geschiedenis van de taal over vissen en vissers. Frans Collignon heeft een zoektocht gedaan die...


Wat is er toch zo dubbelzinnig aan het vissen als vrijetijdsbesteding, zeker als je tuk hebt? En klopt het dat schoolbezoek van oudsher hoger is gewaardeerd dan het vangen van vis? De antwoorden liggen in de geschiedenis van de taal over vissen en vissers. Frans Collignon heeft een zoektocht gedaan die hem zelfs voerde langs viswateren van voor onze jaartelling. Hij kwam meer tegen dan alleen maar visserslatijn. In dit boek toont de auteur het resultaat van zijn speurwerk: een verzameling vermakelijke verhalen over snotolvenzolderkarpersminnehandel en hetarmeluisvarken. Het zijn verhalen over vis die zorgde voor weelde op tafel, maar ook diende als spijs van de bedelaar. Het bezorgt de lezer enkele uurtjes vermaak, thuis of aan de waterkant.


Frans Collignon is journalist en schrijver. Hij werkt voor kranten, tijdschriften, omroep en het web. Collignon heeft enkele zeer geprezen boeken over taal op zijn naam staan zoals Het Woordenreservaat (2004 en 2012), Een kleine hamer, fel gedreven (2005) en Het paard in onze taal (2009). Voor Vissen in de taal neusde hij niet alleen in oude boeken maar is hij ook zelf het water opgegaan. Onder begeleiding, dat wel.


ISBN: 9789076542638
Druk: eerste
Pagina's: 60
Bindwijze: ING
Publicatiedatum: 2012-05-01 10:33:58
Taal: Nederlands
Size: 140 x 210 mm
€ 13,75 (ING)
Levertijd: direct leverbaar
Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis!

Het boek is toegevoegd aan uw winkelwagentje.

Vissen in de taal
of Naar kassa

Betrouwbare service!


  • Retourneren is gratis.
  • 14 dagen bedenktijd.
  • Voor 18:00 besteld, morgen in huis.
  • Betaal zoals jij wilt.
  • Snelle bezorging.

Deel dit product!