Gratis verzending vanaf 25 euro, eenvoudig retourneren en 14 dagen bedenktijd.


Verstand en gevoel

Jane Austen
Twee zussen zijn op zoek naar geschikte huwelijkskandidaten om een treedje hoger op de maatschappelijke ladder te kunnen komen. Austen beschrijft met een verfijnde pen de lotgevallen van beide jonge vrouwen. Hugh Thomson illustreerde op eigen wijze de stappen naar zelfstandigheid en geluk.
  • - Een echte Austen
  • - Met de originele pentekeningen


In Verstand en gevoel draait het uiteindelijk om de vraag wie trouwt er met wie? Hoofdpersonen zijn de twee oudste dochters van de weduwe Dashwood: de verstandige, gereserveerde Elinor en de gevoelige, impulsieve Marianne. De laatste laat zich het hoofd op hol brengen door een charmante jongeman van goede afkomst. Elinor ziet dit met lede ogen aan. Kan haar jongere zus niet wat verstandiger met haar gevoelens omgaan? Beide vrouwen slagen er ondanks tegenslagen in de ware te vinden.
Austen beschrijft hoe jonge vrouwen zonder economische of politieke kracht moeten vechten voor hun integriteit en deels vertrouwen op hun intuïtie in de zoektocht naar geluk en zelfstandigheid.


Jane Austen (1775-1817) was de dochter van een anglicaanse geestelijke  en een van de eerste romanschrijfsters in Engeland. Zij heeft in totaal zes grote romans geschreven. Haar kracht schuilt in de weergave van de hoofdpersonen, die worden neergezet als mensen in wie wij ons makkelijk kunnen verplaatsen. Austen wordt algemeen erkend als een schrijfster met een scherp inzicht in wat in haar tijd speelde en toont een warm gevoel voor haar meestal wilskrachtige hoofdpersonen. Verstand en gevoel verscheen voor het eerst zonder haar naam als auteur in 1811. 


ISBN: 789076542874
Druk:
Pagina's: 414
Bindwijze: paperback
Publicatiedatum: 2018-02-01 14:12:14
Taal: Nederlands
Size: 14 x 21 cm
€ 19,50 (paperback)
Levertijd: direct leverbaar
Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis!

Het boek is toegevoegd aan uw winkelwagentje.

Verstand en gevoel
of Naar kassa

Betrouwbare service!


  • Retourneren is gratis.
  • 14 dagen bedenktijd.
  • Voor 18:00 besteld, morgen in huis.
  • Betaal zoals jij wilt.
  • Snelle bezorging.

Deel dit product!