Gratis verzending vanaf 25 euro, eenvoudig retourneren en 14 dagen bedenktijd.


Van Henny via Han tot Han CG

Deel III - Han CG belandt in Bussum

Han CG Kemper
Een sfeerbeeld van de zestiger en zeventiger jaren van de vorige eeuw.
Hoe onderzoek naar de lichamelijke opvoeding vorm kreeg.
Dat het leven vaak van toevalligheden aan elkaar hangt is geïllustreerd met foto’s en afbeeldingen uit analoge familiealbums en digitale foto’s van vrienden en collega’s.

  • tijdsbeeld van de roerige jaren '60 en '70
  • lichamelijke opvoeding als rode draad


Han CG Kemper belandt in Bussum is het laatste deel van de trilogie over het leven van een jongen, geboren en getogen in het centrum van Amsterdam op het randje van de Jordaan (deel I) en opgegroeid als tiener in de Watergraafsmeer (deel II).

In dit deel III zijn de herinneringen opgetekend van een sportstudent, die bij zijn moeder op kamers woonde en aan de Amsterdamse Academie voor Lichamelijke Opvoeding (alo) studeerde. Hij werd hij lid van de studentenvereniging, kwam in de senaat en genoot van het studentenleven. Daar hoorden dansen in statige kleding en speechen op diesvieringen bij. In zijn derde alo-jaar werd hij uitgezonden naar de Internationale Olympische Academie in Olympia (Griekenland). Werd verliefd en ging sport- en vakantiekampen leiden.

Na zijn afstuderen trouwde hij en kocht samen met zijn toenmalige echtgenote een flat in Weesp. Vervolgens ging het snel: hij promoveerde in Brussel en kreeg twee dochters: Ilse en Birgit. Naast een baan ‘s ochtends als gymleraar op zijn oude vwo-school in trainingspak, werkte hij in de middag in witte jas als onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn droom om wetenschappelijk onderzoek te doen naar het belang van (1) lichamelijke oefeningen in het onderwijs en (2) sport en bewegen op de gezondheid van jongeren, werd stap voor stap werkelijkheid.

Het gezin verhuisde naar een hofje in Bussum-Zuid. De kinderen gingen naar school en maakten daar vrienden voor altijd. In de tuin bouwden ze met buurtkinderen een zwemparadijs inclusief glijbaan. In de kelder vonden verjaardagspartijtjes en sinterklaasfeesten plaats. Het leven werd gevierd en was soms ook spannend.

De herinneringen in dit deel zijn fragmenten die in het geheugen staan geprent en die door vrienden, collega’s en kinderen voor zover mogelijk zijn gecheckt. Dit derde deel sluit af met het behalen van een prijs en een tv- optreden in 1973,  Heden ten dage hangt er ook een portret van de auteur aan de Wall of Fame van de Amsterdamse alo.Han CG Kemper is opa van 5 kleinkinderen, vader van twee dochters en echtgenoot van Bertheke Post. Hij werkte als leraar sport en bewegen, docent sportfysiologie en is nu emeritus hoogleraar gezondheid en bewegen.ISBN: 9789076542621
Druk: 1ste
Pagina's: 202
Bindwijze: ingenaaid
Publicatiedatum: 2019-12-14 09:38:58
Taal: Nederlands
Size: 14,5 x 21,0 cm
€ 15,00 (ingenaaid)
Levertijd: direct leverbaar
Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis!

Het boek is toegevoegd aan uw winkelwagentje.

Van Henny via Han tot Han CG
of Naar kassa

Betrouwbare service!


  • Retourneren is gratis.
  • 14 dagen bedenktijd.
  • Voor 18:00 besteld, morgen in huis.
  • Betaal zoals jij wilt.
  • Snelle bezorging.

Deel dit product!