Gratis verzending vanaf 25 euro, eenvoudig retourneren en 14 dagen bedenktijd.


Trots en vooroordeel

Jane Austen
Jane Austens Trots en vooroordeel  begint met de inmiddels klassiek geworden openingszin: 'Het is een algemeen aanvaarde waarheid dat een alleenstaande man met een flink vermogen een vrouw nodig heeft.' Dat standpunt werkt Austen vervolgens uit in de soms verrassende en humoristische belevenissen van haar  hoofdpersonen. De originele pentekeningen van...
  • Vele malen succesvol verfilmd
  • Originele pentekeningen van Hugh Thomson
  • Sfeervol tijdsbeeld begin negentiende eeuw


Elizabeth Bennet is een van de bekendste romanfiguren van Jane Austen geworden. In Trots en vooroordeel is zij de centrale figuur met haar levendige en sprankelende geest, haar gevoel voor humor en oprechte kijk op het leven. Zij woont met haar ouders en vier jongere zusters in een dorpje op het Engelse platteland. Helaas is haar vader niet vermogend genoeg om al zijn kinderen een zorgeloze toekomst te kunnen bieden. Voor mevrouw Bennet reden om uit te kijken naar rijke echtgenoten voor haar dochters. De komst van twee gefortuneerde, knappe en bovendien huwbare jongemannen niet ver van hen vandaan veroorzaakt de nodige onrust in de familie Bennet. Maar Elizabeth bewandelt liefst een eigen weg en maakt zelf keuzen. Uiteindelijk, na veel verwikkelingen, blijken zij en de gefortuneerde Darcy voor elkaar bestemd. Zij schuiven gevoelens van trots en vooroordeel bij zichzelf terzijde en besluiten samen verder te gaan.


Jane Austen (1775-1817) was de dochter van een anglicaanse geestelijke  en een van de eerste romanschrijfsters in Engeland.

Zij heeft in totaal zes ‘grote’ romans geschreven. Haar kracht schuilt in de weergave van de hoofdpersonen, die worden neergezet als mensen in wie wij ons makkelijk kunnen verplaatsen en meeleven. Austen wordt algemeen erkend als een schrijfster met een scherp inzicht in wat in haar tijd speelde en toont een warm gevoel voor haar meestal wilskrachtige hoofdpersonen.

De boeken van Jane Austen spreken ook nu nog steeds een groot publiek aan getuige succesvolle tv-series en verfilmingen van bijvoorbeeld Pride and Prejudice, Emma en Sense and Sensibility.

 ISBN: 9789076542942
Druk:
Pagina's: 446
Bindwijze: ingenaaid
Publicatiedatum: 2019-02-20 14:14:26
Taal: Nederlands
Size: 14 x 21 cm
€ 19,50 (ingenaaid)
Levertijd: direct leverbaar
Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis!

Het boek is toegevoegd aan uw winkelwagentje.

Trots en vooroordeel
of Naar kassa

Betrouwbare service!


  • Retourneren is gratis.
  • 14 dagen bedenktijd.
  • Voor 18:00 besteld, morgen in huis.
  • Betaal zoals jij wilt.
  • Snelle bezorging.

Deel dit product!