Gratis verzending vanaf 25 euro, eenvoudig retourneren en 14 dagen bedenktijd.


Niente

Loes Nobel
Een overlijdensbericht van een familielid brengt plotseling het verleden naar het heden. De herinnering aan kleine voorvallen tegen de achtergrond van de Japanse bezettingstijd in het voormalige Nederlands-Indië, fungeert als rode draad in deze novelle. De hoofdpersoon Lounick wordt zich door het ophalen van de gebeurtenissen die ze destijds met...


Een overlijdensbericht van een familielid brengt plotseling het verleden naar het heden. De herinnering aan kleine voorvallen tegen de achtergrond van de Japanse bezettingstijd in het voormalige Nederlands-Indië, fungeert als rode draad in deze novelle. De hoofdpersoon Lounick wordt zich door het ophalen van de gebeurtenissen die ze destijds met haar nichtje Niente beleefde, steeds meer bewust dat overledenen in de ziel van de achterblijvers aanwezig kunnen blijven.

Het eerste deel van de novelle beschrijft hoe langzaamaan de losse herinneringen zich met elkaar gaan verbinden. En een betekenis krijgen in dialoog met de overledene.

In het tweede deel wordt de vaak onbewuste verbinding tussen generaties – de huidige en voorgaande – tot uitdrukking gebracht. In vijf verhalen waarvan de titels het vijfregelige refrein vormen van een Dodenlied van het eiland Celebes – nu Sulawesi – wordt die band weergegeven.


Loes Nobel werd geboren in Surabaya op Oost-Java in het toenmalige Nederlands-Indië. Zij bracht haar jeugd door in de tropen en kwam in 1958 naar Nederland. Daar studeerde zij Nederlands en journalistiek. Haar eerste literaire producten kwamen op latere leeftijd tot stand. In de jaren zeventig debuteerde zij met enkele veel geprezen gedichtenbundels. Gebroken rijst was haar eerste verhalenbundel. Zij leverde bijdragen aan literaire tijdschriften met poëzie, proza, essays en boekbesprekingen.


ISBN: 9789076542614
Druk: druk 1
Pagina's: 0
Bindwijze: ING
Publicatiedatum: 0000-00-00 00:00:00
Taal:
Size: 0 x 0
€ 13,75 (ING)
Levertijd: direct leverbaar
Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis!

Het boek is toegevoegd aan uw winkelwagentje.

Niente
of Naar kassa

Betrouwbare service!


  • Retourneren is gratis.
  • 14 dagen bedenktijd.
  • Voor 18:00 besteld, morgen in huis.
  • Betaal zoals jij wilt.
  • Snelle bezorging.

Deel dit product!