Gratis verzending vanaf 25 euro, eenvoudig retourneren en 14 dagen bedenktijd.


Moeders taal, vaders taal

Marian de Vooght
Wanneer je met kinderen vanuit de Lage Landen naar het buitenland vertrekt of ze worden daar geboren, dan dient zich onvermijdelijk de vraag aan over het Nederlands als eerste of tweede taal. Een beslissing van de opvoeders die gevolgen heeft voor de kinderen, maar zeker ook voor hun eigen rol...


Wanneer je met kinderen vanuit de Lage Landen naar het buitenland vertrekt of ze worden daar geboren, dan dient zich onvermijdelijk de vraag aan over het Nederlands als eerste of tweede taal. Een beslissing van de opvoeders die gevolgen heeft voor de kinderen, maar zeker ook voor hun eigen rol en inzet. Dit boek helpt bij de aanpak van een tweetalige opvoeding. Het geeft informatie over het opgroeien met twee of meer talen en beschrijft de taalactiviteiten van jonge kinderen.

Het accent wordt gelegd op:
• het leerproces waarvoor je als opvoeder zelf verantwoordlijk bent;
• leren praten maar ook lezen en schrijven met je kind;
• overwinnen van de beperkingen in de buitenlandse situatie.

Moeders taal, vaders taal biedt een gedegen achtergrond en praktische tips om je kind de Nederlands taal te laten begrijpen en te leren gebruiken.


Marian de Vooght studeerde Nederlands in Nijmegen en promoveerde in de literatuurwetenschap aan de Universiteit van Texas. Zij heeft ruime evaring in het onderwijs van Nederlands als moedertaal en vreemde tweede taal in verschillende landen op alle leerniveaus. Momenteel doceert zij literatuur aan de universiteit van Essex in Groot Britannië. Zij heeft twee dochters die geheel tweetalig opgroeien.


ISBN: 9789076542362
Druk: druk 1
Pagina's: 0
Bindwijze: ING
Publicatiedatum: 0000-00-00 00:00:00
Taal:
Size: 0 x 0
€ 20,75 (ING)
Levertijd: direct leverbaar
Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis!

Het boek is toegevoegd aan uw winkelwagentje.

Moeders taal, vaders taal
of Naar kassa

Betrouwbare service!


  • Retourneren is gratis.
  • 14 dagen bedenktijd.
  • Voor 18:00 besteld, morgen in huis.
  • Betaal zoals jij wilt.
  • Snelle bezorging.

Deel dit product!