Gratis verzending vanaf 25 euro, eenvoudig retourneren en 14 dagen bedenktijd.


Mansfield Park

Jane Austen
Deze roman uit de tijd van Austen laat zien hoe jonge vrouwen zich kunnen handhaven, meestal door een slim huwelijk, zonder daarbij de echte liefde uit het oog te verliezen. Veel ironie, prachtige types en messcherpe dialogen dragen dit verhaal. 

  • Prachtig tijdsbeeld van begin 19e eeuw
  • Originele zwart-wit tekeningen van Hugh Thomson


In Mansfield Park vertelt Austen op meeslepende wijze het verhaal van Fanny Price een onbemiddeld nichtje dat als ze tien is, wordt opgenomen in het gezin van haar welgestelde oom Sir Bertram van Mansfield Park. Na een moeizame start bij de familie Bertram groeit de timide Fanny uit tot een standvastige jonge vrouw. Dat komt van pas wanneer overspel de relatieve rust in de familie dreigt te verstoren.

In deze roman laat Austen zien hoe jonge vrouwen zich kunnen handhaven meestal door een slim huwelijk, zonder daarbij de liefde uit het oog te verliezen. Veel ironie, prachtige types en messcherpe dialogen dragen dit verhaal. In de beschrijving van de hoofdpersonen en hun gedragingen worden de sociale posities en de heersende morele integriteit door Austen op haast chirurgische wijze ontleed. Belangrijke thema’s als opvoeding, klasseverschil, kolonisatie en positie van de vrouw vormen de onderstroom van deze roman. Die biedt daarnaast een getrouw tijdsbeeld van Engeland aan het begin van de negentiende eeuw, de vooravond van Waterloo.


Jane Austen (1775-1817) was de dochter van een anglicaanse geestelijke  en een van de eerste romanschrijfsters in Engeland.
Zij heeft in totaal zes ‘grote’ romans geschreven. Haar kracht schuilt in de weergave van de hoofdpersonen, die worden neergezet als mensen in wie wij ons makkelijk kunnen verplaatsen. Austen wordt algemeen erkend als een schrijfster met een scherp inzicht in wat in haar tijd speelde en toont een warm gevoel voor haar meestal wilskrachtige hoofdpersonen.
De boeken van Jane Austen spreken ook nu nog steeds een groot publiek aan getuige succesvolle tv-series en verfilmingen van bijvoorbeeld Pride and Prejudice, Emma en Sense and Sensibility.ISBN: 97890765429935
Druk: eerste
Pagina's: 516
Bindwijze: paperback
Publicatiedatum: 2018-12-01 15:43:01
Taal: Nederlands
Size: 140 x 210 mm
€ 19,50 (paperback)
Levertijd: direct leverbaar
Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis!

Het boek is toegevoegd aan uw winkelwagentje.

Mansfield Park
of Naar kassa

Betrouwbare service!


  • Retourneren is gratis.
  • 14 dagen bedenktijd.
  • Voor 18:00 besteld, morgen in huis.
  • Betaal zoals jij wilt.
  • Snelle bezorging.

Deel dit product!