Gratis verzending vanaf 25 euro, eenvoudig retourneren en 14 dagen bedenktijd.


Gebroken rijst

Indische verhalen

Loes Nobel
Deze uitgave bestaat uit twee delen. Het eerste deel bevat een twintigtal korte verhalen die eerder - eind jaren zeventig - onder dezelfde titel als dit boek verschenen zijn. In het tweede deel van de bundel voegt de auteur vier recent geschreven verhalen toe. Die sluiten qua thematiek en sobere ingehouden...
  • indische vertellingen
  • Koloniale geschiedenis
  • Indische vertellingen


Deze uitgave bestaat uit twee delen. Het eerste deel bevat een twintigtal korte verhalen die eerder - eind jaren zeventig - onder dezelfde titel als dit boek verschenen zijn. In het tweede deel van de bundel voegt de auteur vier recent geschreven verhalen toe. Die sluiten qua thematiek en sobere ingehouden verteltrant aan bij de vertellingen in het eerste deel. Tezamen vormen de verhalen een stille aanklacht tegen het vooroorlogse, oude koloniale bewind. De Indische herkomst van de auteur is bepalend voor de motieven en thema’s van de verhalen. Die laten haar jeugd als Indische-Nederlander zien, opgroeiend tussen twee culturen. Daarmee poogt zij ook een brug te slaan vanuit het verre Oosten naar het nuchtere vaak zo egocentrisch georiënteerde Westen, waar zij belandt na haar vertrek uit Indonesië. Het zijn verhalen die de lezer confronteert met een botsing van denkwerelden die zo kenmerkend is voor een koloniale samenleving. Een maatschappij die gedomineerd wordt door overheersing, machtsmisbruik en achterstelling in het dagelijkse leven.

Dit boek laat de inmiddels derde en vierde generatie Indische-Nederlanders iets zien van hun wortels en achtergronden


Loes Nobel werd geboren in Surabaya op Oost-Java in het toenmalige Nederlands-Indië. Zij bracht haar jeugd door in de tropen en kwam in 1958 naar Nederland. Daar studeerde zij Nederlands en journalistiek. Haar eerste literaire producten kwamen op latere leeftijd tot stand. In de jaren zeventig debuteerde zij met enkele veel geprezen gedichtenbundels. Gebroken rijst was haar eerste verhalenbundel. Zij leverde bijdragen aan literaire tijdschriften met poëzie, proza, essays en boekbesprekingen.


ISBN: 9789076542416
Druk: Heruitgave
Pagina's: 132
Bindwijze: ING
Publicatiedatum: 2009-01-11 14:23:34
Taal:
Size: 14 x 21 cm.
€ 16,50 (ING)
Levertijd: direct leverbaar
Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis!

Het boek is toegevoegd aan uw winkelwagentje.

Gebroken rijst
of Naar kassa

Betrouwbare service!


  • Retourneren is gratis.
  • 14 dagen bedenktijd.
  • Voor 18:00 besteld, morgen in huis.
  • Betaal zoals jij wilt.
  • Snelle bezorging.

Deel dit product!