Gratis verzending vanaf 25 euro, eenvoudig retourneren en 14 dagen bedenktijd.


Emma

Jane Austen

De hoofdpersonage - Emma - in deze Austen roman is een zelfstandige jonge vrouw die vooral bezig is om anderen uit haar omgeving aan een partner te helpen. Zij kan zich zo'n rol permitteren omdat ze financieel onafhankelijk is. Hoewel zij al te romantische gevoelens bij zichzelf afwijst, loopt zij...


  • - Emma is het portret van een krachtige persoonlijkheid
  • - Uiterst sfeervolle pentekeningen


Emma Woodhouse is knap, slim en verwend. Zij komt alleen te wonen met haar rijke en zwaarmoedige vader als haar zuster en ook hun geliefde gouvernante, in het huwelijk treden. Ze verklaart zichzelf immuun voor romantiek en wil vooral anderen helpen hun ware liefde te vinden. Zo besluit zij haar jonge protegé Harriet Smith aan een geschikte partner te koppelen. Maar dat gaat zeker niet zonder intriges die voor veel betrokkenen tot pijnlijke uitkomsten leiden. Emma leert er veel van over zichzelf en anderen. Als ze zelf verliefd wordt komt dat van pas. Dan beseft ze dat ze de enige man die aan haar gewaagd is, al jaren over het hoofd heeft gezien. Emma is een van Austens beste romans. De rake, ironische manier waarop ze met veel psychologisch inzicht over menselijke relaties schrijft, heeft nog steeds grote zeggingskracht.


Jane Austen (1775-1817) was de dochter van een anglicaanse geestelijke en een van de eerste romanschrijfsters in Engeland.
Zij heeft in totaal zes grote romans geschreven. Haar kracht schuilt in de weergave van de hoofdpersonen, die worden neergezet als mensen in wie wij ons makkelijk kunnen verplaatsen. Austen wordt algemeen erkend als een schrijfster met een scherp inzicht in wat in haar tijd speelde en toont een warm gevoel voor haar meestal wilskrachtige hoofdpersonen. Emma werd voor het eerst in 1815 anoniem gepubliceerd. 


ISBN: 9789076542881
Druk: eerste
Pagina's: 540
Bindwijze: paperback
Publicatiedatum: 2018-05-09 12:49:22
Taal: Nederlands
Size: 14 x 21 cm
€ 19,50 (paperback)
Levertijd: direct leverbaar
Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis!

Het boek is toegevoegd aan uw winkelwagentje.

Emma
of Naar kassa

Betrouwbare service!


  • Retourneren is gratis.
  • 14 dagen bedenktijd.
  • Voor 18:00 besteld, morgen in huis.
  • Betaal zoals jij wilt.
  • Snelle bezorging.

Deel dit product!