Gratis verzending vanaf 25 euro, eenvoudig retourneren en 14 dagen bedenktijd.


De trouwe nimf

Eric Bos
De jonge Franse toneelschrijver Milo Picander verblijft in 1731 in Venetië en maakt kennis met de verborgen wereld binnen de muren van de palazzo’s, wordt verliefd op een claveciniste van de Ospedale della piéta waar Antonio Vivaldi over de muzikale talenten van zijn weesmeisjes waakt en aan zijn nieuw opera...


De jonge Franse toneelschrijver Milo Picander verblijft in 1731 in Venetië en maakt kennis met de verborgen wereld binnen de muren van de palazzo’s, wordt verliefd op een claveciniste van de Ospedale della piéta waar Antonio Vivaldi over de muzikale talenten van zijn weesmeisjes waakt en aan zijn nieuw opera La fida ninfa, De trouwe nimf werkt. Hij raakt verstrikt in een labyrinth van intriges, verleidingen en verdachtmakingen, in een stad waar vrouwen er zelfs een moord voor overhebben om hun jeugd en schoonheid te bewaren.

De trouwe nimf is een roman over verlangen en verlies, over liefde en misdaad, maar vooral over muziek en Venetië.


Beeldend kunstenaar en journalist Eric Bos (Den Haag, 1942) deed zijn opleiding schilderen aan de Academie Minerva in Groningen en schreef voor het Nieuwsblad van het Noorden over beeldende kunst, film, klassieke muziek en dans. Van 1978-1982 was hij leraar tekenen en schilderen.

Naast zijn bijdragen voor het nieuwsblad, was hij jaren lang chef kunstredactie bij deze krant. In 2001 werd zijn wekelijkse kunst- en cultuur-rubriek genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dagbladjournalistiek.


ISBN: 9789054022558
Druk: druk 1
Pagina's: 0
Bindwijze: ING
Publicatiedatum: 0000-00-00 00:00:00
Taal:
Size: 0 x 0
€ 16,50 (ING)
Levertijd: direct leverbaar
Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis!

Het boek is toegevoegd aan uw winkelwagentje.

De trouwe nimf
of Naar kassa

Betrouwbare service!


  • Retourneren is gratis.
  • 14 dagen bedenktijd.
  • Voor 18:00 besteld, morgen in huis.
  • Betaal zoals jij wilt.
  • Snelle bezorging.

Deel dit product!