Gratis verzending vanaf 25 euro, eenvoudig retourneren en 14 dagen bedenktijd.


De linkshandige / levsa

Nikolaj Semjonovitsj Leskov
Russisch-Nederlands

Nikolaj Leskov wordt wel eens vergeleken met Pieter Brueghel de Oude, en een betere vergelijking is nauwelijks denkbaar. Leskov is ongetwijfeld de grootste schilder van het Russische leven in al zijn bontgeschakeerde facetten. 
Zijn verhaal De Linkshandige is een treffend voorbeeld van zijn gave om de Russische samenleving raak te typeren. Het is...


Russisch-Nederlands

Nikolaj Leskov wordt wel eens vergeleken met Pieter Brueghel de Oude, en een betere vergelijking is nauwelijks denkbaar. Leskov is ongetwijfeld de grootste schilder van het Russische leven in al zijn bontgeschakeerde facetten. 
Zijn verhaal De Linkshandige is een treffend voorbeeld van zijn gave om de Russische samenleving raak te typeren. Het is het verhaal van een krachtmeting tussen Engelse en Russische smeden die elkaar in hun smeedkunst willen overtreffen. De Engelsen trachten hun superioriteit te bewijzen door een stalen vlo op ware grootte te smeden, waarop de Russen deze op hun beurt van hoefijzertjes voorzien. 
In dit verhaal toont Leskov zich een meesterlijk verteller die alle registers van zijn taal opentrekt om zijn boodschap over te dragen, want, zoals hijzelf eens gezegd heeft, zijn personages “spreken allemaal op hun eigen manier, en geen boekentaal.” 

De opzet als tweetalige uitgave maakt dat dit boek uitstekend te gebruiken is voor (zelf)studiedoeleinden.


Nikoláj Leskóv had genetische banden met vier belangrijke sociale klassen: de geestelijkheid, ambtenarij, adel en koopmansstand. Later zou hij ook nauw in aanraking komen met de boerenbevolking. De diverse sociale groepen vormden voor Leskov een waardevolle literaire bron.
Dankzij vele omzwervingen is Leskov een schrijver wiens kennis van het volk gebaseerd was op onafhankelijke ervaring uit de praktijk, en niet, zoals bij schrijvers als Tolstój of Toergénjev, op het bezit van lijfeigenen. 
In veel van zijn romans en verhalen geeft Leskov een somber beeld van de rechteloze en machteloze positie van de lijfeigenen en arme boeren tegenover de landadel en hogere clerus. De centrale held in zijn werk wordt de ‘rechtschapene’ (prádvednik), de door naastenliefde, humaniteit en opofferingsgezindheid voorbeeldig levende mens.


ISBN: 9789071677359
Druk: druk 1
Pagina's: 0
Bindwijze: ING
Publicatiedatum: 0000-00-00 00:00:00
Taal:
Size: 0 x 0
€ 12,75 (ING)
Levertijd: direct leverbaar
Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis!

Het boek is toegevoegd aan uw winkelwagentje.

De linkshandige / levsa
of Naar kassa

Betrouwbare service!


  • Retourneren is gratis.
  • 14 dagen bedenktijd.
  • Voor 18:00 besteld, morgen in huis.
  • Betaal zoals jij wilt.
  • Snelle bezorging.

Deel dit product!