Gratis verzending vanaf 25 euro, eenvoudig retourneren en 14 dagen bedenktijd.


De grote verwondering

Glas-in-loodramen van Ted Felen

Reggy Havekes - van Creij
Glas in lood als spiegelbeeld van de tijd en als spiegelbeeld van de ziel. Dit boek laat voor het eerst een compleet overzicht zien van alle glas-in-loodramen van de vermaarde Nijmeegse kunstenaar Ted Felen.

  • Thematische indeling
  • De werken worden geplaatst in hun maatschappelijke context
  • Een apart hoofdstuk is gewijd aan de techniek van het werken met glas in lood
  • Thematische indeling van het oeuvre


Ted Felen – meester glazenier – spreekt in dit boek zijn verwondering uit over het ontstaan van het leven (waar komen we vandaan?) en het verloop ervan (waar gaan we heen?). Het is een verwondering die in al zijn glas-in-loodramen voelbaar is. Glas in lood als spiegelbeeld van de tijd en als spiegelbeeld van de ziel.

Dit boek laat voor het eerst een compleet overzicht zien van alle glas-in-loodramen van de vermaarde Nijmeegse kunstenaar, vanaf zijn academiejaren na de oorlog tot nu. Er is gekozen voor een thematische indeling waarbij de ramen op inhoudelijke, beeldbeschouwende aspecten of technische elementen zijn gegroepeerd. De lezer krijgt op deze manier een duidelijk beeld van het levenswerk van de kunstenaar, die zich al meer dan zestig jaar verdiept in de techniek van ‘het schilderen met licht’. Tevens worden de glas-in-loodwerken geplaatst in hun maatschappelijke context. Achtereenvolgens de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog, de ontzuiling en secularisering in de jaren 60, de teloorgang van de glazenierskunst en de hernieuwde interesse bij particuliere opdrachtgevers voor het ambacht van glas in lood in de jaren 90 en daarna. Een apart hoofdstuk is gewijd aan de techniek van het werken met glas in lood. Hierin worden de door de kunstenaar gebruikte technieken en glassoorten uitgelegd aan de hand van de recente realisering van een raam uit 1952. Het boek sluit af met een chronologische catalogus van alle glas-in-loodwerken. De grote verwondering biedt een indrukwekkend overzicht van alle glas-in-loodramen van de glazenier. Ramen die te vinden zijn bij instellingen en veel particulieren in Nederland en daarbuiten. Na een jarenlange zoektocht zijn de werken in deze uitgave bijeen gebracht en bieden zo een unieke kijk op het kunstenaarschap van Ted Felen.ISBN: 9789076542737
Druk: 1
Pagina's: 204
Bindwijze: GEB
Publicatiedatum: 2013-08-01 13:03:21
Taal: Nederlands
Size: 22 x 28 cm
€ 33,00 (GEB)
Levertijd: direct leverbaar
Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis!

Het boek is toegevoegd aan uw winkelwagentje.

De grote verwondering
of Naar kassa

Betrouwbare service!


  • Retourneren is gratis.
  • 14 dagen bedenktijd.
  • Voor 18:00 besteld, morgen in huis.
  • Betaal zoals jij wilt.
  • Snelle bezorging.

Deel dit product!