Gratis verzending vanaf 25 euro, eenvoudig retourneren en 14 dagen bedenktijd.


De evenaar voorbij

Reisimpressies in haibun vorm

Loes Nobel
Deze haibunverzameling (oude Japanse dichtvormen) geeft een impressie weer van één vande laatste en daardoor historisch geworden bootreizen van Indonesië naar Nederland. Bootreizen die een exodus waren van Indische-Nederlanders die door politieke omstandigheden genoodzaakt waren hun geboorteland voorgoed te verlaten.De haibun bestaat uit een korte prozatekst en een haiku, die...
  • Poëtische vertelling over de laatste reis van mensen uit het voormalige Nederlands-Indië.


Deze haibunverzameling (oude Japanse dichtvormen) geeft een impressie weer van één vande laatste en daardoor historisch geworden bootreizen van Indonesië naar Nederland. Bootreizen die een exodus waren van Indische-Nederlanders die door politieke omstandigheden genoodzaakt waren hun geboorteland voorgoed te verlaten.De haibun bestaat uit een korte prozatekst en een haiku, die meestal aan het einde van de tekst staat. Er onstaat een tweeledig karakter: de proza-tekst is de aanloop naar de poëzie en het gedicht geeft compact de emotie weer die in het proza wordt verwoord.


Loes Nobel werd geboren in Surabaya op Oost-Java in het toenmalige Nederlands-Indië. Zij bracht haar jeugd door in de tropen en kwam in 1958 naar Nederland. Daar studeerde zij Nederlands en journalistiek. Haar eerste literaire producten kwamen op latere leeftijd tot stand. In de jaren zeventig debuteerde zij met enkele veel geprezen gedichtenbundels. Gebroken rijst was haar eerste verhalenbundel. Zij leverde bijdragen aan literaire tijdschriften met poëzie, proza, essays en boekbesprekingen.


ISBN: 9789076542997
Druk: druk 1
Pagina's: 100
Bindwijze: ING
Publicatiedatum: 0000-00-00 00:00:00
Taal: Nederlands
Size: 16 x 24 cm.
€ 18,25 (ING)
Levertijd: direct leverbaar
Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis!

Het boek is toegevoegd aan uw winkelwagentje.

De evenaar voorbij
of Naar kassa

Betrouwbare service!


  • Retourneren is gratis.
  • 14 dagen bedenktijd.
  • Voor 18:00 besteld, morgen in huis.
  • Betaal zoals jij wilt.
  • Snelle bezorging.

Deel dit product!