Gratis verzending vanaf 25 euro, eenvoudig retourneren en 14 dagen bedenktijd.


Catherine

Jane Austen

Hoewel minder bekend is Catherine terecht opgenomen in de lijst van Austen klassiekers. Een boek dat zeker een plek verdient in de kast van iedere liefhebber van Jane Austen.  • Ontmoeting in het levendige kuuroord Bath: zien en gezien worden
  • Mysterieuze sfeer in een eeuwenoude abdij
  • Sfeervol geïllustreerd met pentekeningen van Hugh Thomson


Met Catherine (Northanger Abbey) heeft Jane Austen een parodie op de horrorromans (gothic novels) uit haar tijd geschreven. Het boek is wat ondergesneeuwd door het succes van Austens andere klassiekers. Ten onrechte. In Catherine speelt een mooie, jonge nog wat naïeve domineesdochter de hoofdrol. Catherine Morland leest veel over oude kastelen en spiegelt zich aan de avonturen van romantische heldinnen die daarin beschreven worden. Tijdens een verblijf in het kuuroord Bath ontmoet ze de familie van de gereserveerde generaal Tilney. Die nodigt Catherine tot haar verbazing uit mee te gaan naar hun landgoed: Northanger Abbey. Dat zijn twee vliegen in één klap: een verblijf in een echte eeuwenoude abdij en het gezelschap van Henry Tilney, de zoon van de generaal op wie zij verliefd is. Maar voordat beiden elkaar dit laatste kunnen bekennen vinden er tal van onverwachte gebeurtenissen plaats.Jane Austen (1775 -1817) was de dochter van een anglicaanse geestelijke en een van de eerste romanschrijfsters in Engeland.
Zij heeft in totaal zes ‘grote’ romans geschreven. Haar kracht schuilt in de weergave van de hoofdpersonen, die worden neergezet als mensen in wie wij ons makkelijk kunnen verplaatsen. Austen wordt algemeen erkend als een schrijfster met een scherp inzicht in wat in haar tijd speelde en toont een warm gevoel voor haar meestal wilskrachtige hoofdpersonen. Catherine is het eerste manuscript dat zij al afrondde in 1798. Het werd pas kort na haar overlijden uitgegeven als Northanger Abbey.
Jane Austens literaire erfgoed spreekt ook nu nog steeds heel veel mensen aan getuige de vele herdrukken en succesvolle tv-series en verfilmingen van haar boeken.


ISBN: 9789076542928
Druk: eerste
Pagina's: 272
Bindwijze: paperback
Publicatiedatum: 2018-10-26 12:55:41
Taal: Nederlands
Size: 140 x 210 mm
€ 17,50 (paperback)
Levertijd: direct leverbaar
Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis!

Het boek is toegevoegd aan uw winkelwagentje.

Catherine
of Naar kassa

Betrouwbare service!


  • Retourneren is gratis.
  • 14 dagen bedenktijd.
  • Voor 18:00 besteld, morgen in huis.
  • Betaal zoals jij wilt.
  • Snelle bezorging.

Deel dit product!