Gratis verzending vanaf 25 euro, eenvoudig retourneren en 14 dagen bedenktijd.


Alice in Wonderland

Met ingekleurde pentekeningen van John Tenniel

Lewis Carroll
Het inmiddels tijdloze verhaal over de avonturen van Alice brengt humor en fantasie samen op een wijze die kinderen én volwassenen al meer dan 150 jaar aanspreekt.  Alice in Wonderland is een klassieker onder de kinderboeken die vele malen is vertaald en bewerkt.

  • Tijdloos verhaal voor jong en oud
  • Klassieker onder de kinderboeken
  • Versie met ingekleurde afbeeldingen van Sir John Tenniel


De schrijver Lewis Carroll (pseudoniem voor Charles Lutwidge Dodgson was 33 jaar toen zijn sprookjesachtige verhaal Alice’s Adventures in Wonderland, in 1865 als boek verscheen. Als verteller beschikte hij over een haast grenzeloze fantasie die rijk was aan originele invallen.

Zijn inmiddels tijdloze verhaal over de avonturen van Alice brengt humor en fantasie samen op een wijze die kinderen én volwassenen al meer dan 150 jaar aanspreekt. Daarmee is Alice in Wonderland een klassieker onder de kinderboeken die nadien vele malen is vertaald en bewerkt.

Deze uitgave is voorzien van de originele tekeningen van Sir John Tenniel. Die gaf op een onnavolgbare manier vorm aan de fabelfiguren die in de vertelling van Lewis Carroll langskomen. Voor deze uitgave zijn de oorspronkelijke zwart-wit tekeningen bewerkt door een colorist.

Dodgson was niet alleen een begenadigd schrijver maar ook een voortrefelijke amateurfotograaf. Vooral zijn foto’s van kinderen maakten in die tijd veel indruk.

In een kort slothoofdstuk worden beide aspecten - zijn schrijverschap en het fotograferen - belicht.


Lewis Carroll is het pseudoniem van Charles Lutwige Dodgson die van 1832-1898 leefde. Dodgson was een excentrieke, wat teruggetrokken docent wiskunde en logica aan het befaamde Christ Church College in Oxford. Carroll schreef in 1865 Alice’s Adventures in Wonderland. Zes jaar later kwam hij met een haast even bizar vervolg: Through the Looking-Glass and What Alice Found There. Wederom geïllustreerd door Sir John Tenniel.


ISBN: 9789076542836
Druk: 1st
Pagina's: 144
Bindwijze: gebonden
Publicatiedatum: 2017-04-14 15:16:22
Taal: Nederlands
Size: 135 x 210 mm
€ 17,50 (gebonden)
Levertijd: direct leverbaar
Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis!

Het boek is toegevoegd aan uw winkelwagentje.

Alice in Wonderland
of Naar kassa

Betrouwbare service!


  • Retourneren is gratis.
  • 14 dagen bedenktijd.
  • Voor 18:00 besteld, morgen in huis.
  • Betaal zoals jij wilt.
  • Snelle bezorging.

Deel dit product!